مکانی برای تشنگان مدیریت اب و هوا نويسندگان 13 / 11 / 1390برچسب:, :: 22:29 :: نويسنده : محمد امینی
▪ محدودیتهای ساختگی: برخی اوقات افراد محدودیتهایی در اطراف مشكل به وجود می آورند، یا نگرش خود را به گونه ای محدود میكنند كه حل مشكل تقریبا" غیرممكن می شود. چنین محدودیتهایی ناشی از فرضیات پنهانی است كه افراد درباره مشكلاتی كه با آن روبرو هستند، دارند. افراد فرض می كنند كه برخی از تعاریف و راه حلهای مشكل خارج از دسترس است و بنابراین، آنها را نادیده میگیرند. حل مشكل به گونه خلاق مستلزم آن است كه افراد در تشخیص فرضیه های پنهان و توسعه راه حلهایی كه درنظر می گیرند ماهر شوند. ▪ جداكردن جزء از كل: تجسم دیگر انسداد ناشی از تراكم وارونه محدودیتهای ساختگی است و آن عدم توانایی در محدودكردن مشكلات به طور مناسب به گونه ای كه قابل حل شوند. مشكلات تقریبا" هیچگاه به روشنی مشخص نمی شوند. بنابراین، مشكل گشایان باید تعیین كنند كه مشكل واقعی چیست. آنها باید اطلاعات غیردقیق، گمراه كننده یا نامربوط را به منظور تعریف صحیح مشكل وایجاد راه حلهای مناسب تصفیه كنند.
ادامه مطلب ... 12 / 11 / 1390برچسب:, :: 22:27 :: نويسنده : محمد امینی
● انسدادهای ادراكی همان طور كه توضیح داده شد، انسدادهای ادراكی موانع ذهنی خلاقیت هستند. به طورخلاصه ومثمرثمر چهار نوع از انسدادهای ادراكی را در زیر موردبحث قرار می دهیم. ۱) ثبات: ثبات به معنای آن است كه فرد اسیر روش نگریستن واحد به یك مشكل یا استفاده از یك نگرش در تعریف، تشریح یا حل آن می شود. به آسانی می توان دید كه چرا پایداری در حل مشكل متداول است، زیرا داشتن ثبات، یا سازگاری، یك خصلت بسیار باارزش برای اكثر ما به شمار می رود. ثبات اغلب با بلوغ، صداقت و هوشمندی مرتبط است. برعكس، بی ثباتی را مترادف با غیرقابل اعتماد، غیرعادی یا باد سر تلقی می كنیم.
ادامه مطلب ... 11 / 11 / 1390برچسب:, :: 22:17 :: نويسنده : محمد امینی
خلاقیت عبارت است از به كارگیری تواناییهای ذهنی برای ایجاد یك فكر یا مفهوم جدید. فراگرد ایجاد فكرهای جدید و تبدیل آن فكرها به عمل و كاربردهای سودمند را نوآوری می گویند. درغالب مدیریت سازمان، موفقیت نهایی و حتی گاهی بقای آن به میزان توانایی برنامه ریزان در ایجاد نوآوری و به كارگیری فكرهای نو بستگی دارد. مهمترین دلیل نیاز به خلاقیت و نوآوری بروز مشكل است. حل مشكل به دو شیوه حل عقلایی و حل خلاقانه مشكل میسر است. برای ظهور یك ذهنیت خلاق باید تعریف دقیقی از مشكل ارائه گردد همچنین زمینه استفاده از راه حلهای گوناگون و سوای از راه حلهای مرسوم، ایجاد شود.مسئله حائزاهمیت در رابطه با خلاقیت موانع خلاقیت است كه در چهار مورد خلاصه می شود: ۱) ترس از انتقاد و شكست، ۲) عدم اعتماد به نفس ۳) تمایل به همرنگی و همگونگی ۴) عدم تمركز ذهن.
ادامه مطلب ... 17 / 7 / 1390برچسب:, :: 20:24 :: نويسنده : محمد امینی
● مدیریت نفت ادامه مطلب ... 16 / 7 / 1390برچسب:, :: 20:20 :: نويسنده : محمد امینی
مدیریت فرآیند به کارگیری مؤثر و کارآمد منابع مادی و انسانی در سازماندهی و بسیج منابع و امکانات و هدایت و کنترل آن هاست که برای دستیابی به هدف های سازمان و براساس نظام ارزشی مورد قبول صورت می گیرد. بخشی از مدیریت را می توان از طریق آموزش و بخش دیگر را هنگام کار باید آموخت. علم مدیریت آموختنی است و هنر آن، به کاربستن اندوخته ها در شرایط گوناگون، «دانستن و توانستن». لازمه مدیریت، خلاقیت است. خلاقیت یعنی به کارگیری توانایی های ذهنی برای ایجاد یک فکر یا مفهوم جدید. تداوم حیات سازمان ها به بازسازی آن ها بستگی دارد. بازسازی سازمان ها از طریق هماهنگ کردن هدف ها با وضعیت روز و اصلاح و بهبود روش های دستیابی به این هدف ها انجام می شود. نیازهای یک مدیر عبارت اند از: ادامه مطلب ... 11 / 7 / 1390برچسب:, :: 20:25 :: نويسنده : محمد امینی
ادامه مطلب ... 3 / 7 / 1390برچسب:, :: 21:48 :: نويسنده : محمد امینی
ادامه مطلب ... 2 / 7 / 1390برچسب:, :: 21:41 :: نويسنده : محمد امینی
هر شکستي را يک موفقيت ببينيد؛ فقط بايد از اشتباه خود چيزهاي جديد ياد بگيريد و روش خود را عوض کنيد. گذشته همان افکار شما بوده و براي رسيدن به موفقيت در آينده نترس باشيد. در يكي از وبلاگ هاي ايسنا آمده است: چرا ميترسيم؟ ترس چيزي نيست جز يک احساس و هيجان که آن را در ذهن خود ميپرورانيم و مشکل از آنجا شروع ميشود که اين احساسات و هيجانها بر زندگي ما اثر نا مطلوب ميگذارند. ما از انجام بعضي کارها وحشت داريم چون ميترسيم با شکست مواجه شويم
ادامه مطلب ... پيوندها
|
|||
![]() |